What's HOT

Ένας Χρόνος MMO Cult GR - Όσα θέλατε να μάθετε και φοβόσασταν να ρωτήσετε ...

Ένα video εξομολόγηση όπου ο Dartmed απαντά σε ότι θέλατε να μάθετε για το MMO Cult GR

WE ARE GOING LIVE !!!!!!!

To ΜΜΟ Cult GR ξεκινά για πρώτη φορά στην Ελλάδα ενημερωτικά Game Live Stream Events

Uncut Gameplay

To MMO Cult GR παρουσιάζει μια σειρά από video που σκοπό έχουν να μεταφέρουν αυθεντικές στιγμές gameplay όπως ακριβώς τις βιώνουμε στην καθημερινότητα ενός ΜΜΟ. Διάλογοι τις στιγμής και αυθόρμητες καταστάσεις που έχουν προκύψει από καθημερινό gameplay

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Η Carbine απαντά στην διαρροή από το Beta του Wildstar


Η προηγούμενη εβδομάδα χαρακτηρίστηκε από διαρροές μέσα από closed Beta . Αφού λοιπόν απολαύσαμε το Beta video από το The Elder Scrolls Online  σειρά είχε το Wildstar  . Η διαρροή είχε να κάνει με τα Patch notes του τελευταίου Beta Build τα οποία κάποιος Beta Tester δημοσίευσε παραβιάζοντας την NDA που έχει υπογραφεί από όλους τους Beta Testers υποχρεωτικά. Tα Patch Notes είναι ιδιαίτερα εκτενή και επιτρέπουν πολλές εικασίες τις οποίες προφανώς η Carbine δεν ήθελε να αντιμετωπίσει ακόμα . Παρόλα αυτά η Carbine επέλεξε έναν διαφορετικό δρόμο σε σχέση με πρακτικές άλλων εταιριών όσο αφορά στην αντιμετώπιση της όλης κατάσταση.

Καταρχάς για να μην αναγκαστεί να κυνηγάει το κάθε site έκανε το αντίθετο , βγήκε με επίσημη ανακοίνωση και αναγνώρισε την διαρροή ενώ δημοσίευσε τα Patch Notes στην επίσημη ιστοσελίδα. Στο ίδιο post o Troy "Aether" Hewitt έγραψε πως λειτουργεί η Beta καθώς και η NDA ενώ ανέφερε ποια η σημασία της. Ανέφερε δε σαφώς ότι δεν θα γίνεται ανακοίνωση κάθε φορά αλλά προσπαθώντας να είναι δίκαιος προς όλους (και ειδικά στα fan sites που αρνήθηκαν να δημοσιεύσουν την διαρροή και φυσικά έχαναν σε επισκεψιμότητα ) για μία μόνο φορά η εταιρία αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το γεγονός ώστε με επίσημη αντίδραση να αντιμετωπίσει διάφορες εικασίες που προκύπτουν από τέτοια γεγονότα.

To απόλυτο κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι αφού τα Patch Notes ήταν δημόσια αποφάσισαν να κάνουν και ένα επίσημο Q and A με ερωτήσεις από fans ! Μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένες ερωτήσεις απαντήσεις ΕΔΩ !

Εγώ θα πω μόνο το εξής  Έχοντας υπάρξει Beta Tester πάρα (μιλάμε για πάρα ...) πολλές φορές μπορώ να καταλάβω την σημασία της NDA όταν η Beta είναι πραγματική Beta και όχι παιχνίδι δημοσιότητας και προώθησης πωλήσεων. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η Beta είναι γνήσια Beta και για αυτό η όλη αντίδραση της Carbine με εξέπληξε ευχάριστα . Μακάρι όλες οι εταιρίες να ήταν ανάλογα ψύχραιμες ....  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου