What's HOT

Ένας Χρόνος MMO Cult GR - Όσα θέλατε να μάθετε και φοβόσασταν να ρωτήσετε ...

Ένα video εξομολόγηση όπου ο Dartmed απαντά σε ότι θέλατε να μάθετε για το MMO Cult GR

WE ARE GOING LIVE !!!!!!!

To ΜΜΟ Cult GR ξεκινά για πρώτη φορά στην Ελλάδα ενημερωτικά Game Live Stream Events

Uncut Gameplay

To MMO Cult GR παρουσιάζει μια σειρά από video που σκοπό έχουν να μεταφέρουν αυθεντικές στιγμές gameplay όπως ακριβώς τις βιώνουμε στην καθημερινότητα ενός ΜΜΟ. Διάλογοι τις στιγμής και αυθόρμητες καταστάσεις που έχουν προκύψει από καθημερινό gameplay

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Νεα ΜΜΟ - Funboys, Haters Κριτική και άλλα τέτοια


Είναι συνηθισμένο στους Gamers και ειδικά σε όσους ανήκουν στην κοινότητα των ΜΜΟ, η οποία αποτελεί εξ ορισμού "κοινότητα", να αναζητούν συνεχώς πληροφορίες για καινούργια Games . Πολλές φορές κατά την αναζήτηση μας θα βρεθούμε απέναντι σε άτομα με χαρακτηρισμούς όπως Funboys ή Haters . Οι χαρακτηρισμοί αυτοί στοχεύουν στην απαξίωση των απόψεων των συγκεκριμένων ατόμων καθώς τα καθιστούν εξαρχής προκατειλημμένα. Το περίεργο είναι ότι ενώ μια τέτοια συμπεριφορά θα μπορούσε να γίνει κατανοητή εάν το υπό συζήτηση θέμα ήταν σοβαρό , όπως ας πούμε η παρούσα οικονομική κατάσταση της χώρας, είναι αξιοπερίεργο γιατί εκδηλώνονται τέτοιες συμπεριφορές σε κάτι τόσο απλό όσο ένα game.

Μήπως όμως θέτοντας τέτοιους χαρακτηρισμούς μπαίνουμε και εμείς σε αυτές τις κατηγορίες...


Καταρχάς τι καθιστά ένα άτομο Funboy ή Hater...? Πιθανά είναι η εμμονή κάποιων στον εκθειασμό ή στην καταστροφολογία αντίστοιχα και συνήθως χωρίς την παράθεση συγκεκριμένων στοιχείων. Η βασική λεπτομέρεια στα παραπάνω είναι στη λέξη "εμμονή" . Όταν κάποιος εμμένει σε απόψεις άσχετα με το εάν υπάρχει  αξιόλογος αντίλογος τοποθετείτε αυτόματα σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες.

Στις παραπάνω κατηγορίες όμως μπορεί να θέσει εαυτόν και κάποιος ο οποίος σπεύδει να χαρακτηρίσει Funboy ή Hater ένα άτομο απλά και μόνο επειδή απειλεί την δική του εμμονή με αντίθετες απόψεις .

Όλα τα παραπάνω βαρύγδουπα ακούγονται σαχλά όταν αντιληφθούμε ότι μιλάμε για παιχνίδια... Τα παιχνίδια έχουν ένα στόχο την ψυχαγωγία. Ο τρόπος με τον οποίο ψυχαγωγείτε ο καθένας είναι διαφορετικός όπως διαφορετικές είναι και οι ψυχομορφές μας. Είναι τουλάχιστον χαζό να προσπαθούμε να πείσουμε κάποιον για το τι είναι ωραίο και τι όχι  και εάν πρέπει να του αρέσει ... Είναι όμως θεμιτό να υπάρχει συζήτηση πάνω σε ένα θέμα, όσο απλό και αν είναι όπως τα games, όταν ακόμα και η ίδια η συζήτηση αποτελεί ψυχαγωγία για τους συμμετέχοντες .

Οτιδήποτε έχει σχέση με games , από το ίδιο το gameplay έως δημοσιεύσεις, video και διαφημιστικά spot πρέπει να κρίνονται αποκλειστικά με κριτήριο την ψυχαγωγία και μόνο . Είναι πολλά τα προβλήματα γύρω μας για να δίνουμε μεγαλύτερη σημασία από αυτήν.

Έτσι μου ήρθε και το έγραψα.....

Peace

  Stay Tuned Subscribe, Like, Follow

2 σχόλια:

  1. ναι μπορεί να ακούγετε σαχλή μία τέτοια συζήτηση, αλλά οι ευρήτερες κοινωνικές της προεκτάσεις την καθιστούν ενδιαφέρον, σε μία εποχή όπου το μίσος διογκώνεται (βλ. Χρυσή Αυγή)...

    @loulaki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς οι άνθρωποι σήμερα έχουν ανάγει σε τέχνη τη διαφωνία και σπαταλούν όλο και περισσότερο χρόνο στο να ανακαλύπτουν τρόπους για να τσακωθούν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή